We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Stoel

by Lamy Lame

/
1.
Schil 01:16
2.
Put 02:50
3.
Alexandria 01:04
4.
5.
6.
Dweil 01:01
7.
8.
Zweer 02:53
9.
Gordijn 02:38
10.
Schelp 01:04
11.
Of Zoiets 02:03
12.
13.
14.
Trukendoos 01:55
15.
Amuse 01:28

about

Een half jaar heeft dichteres/rapster Lamy Lame gewerkt om haar creatieve kwaliteiten te bundelen tot één project: het album “Stoel”. En nu is via het muzieklabel Frietboerism ook deze opvolger van haar eerste EP “Kruk” gratis verkrijgbaar. Aan de titels zal opvallen, dat deze schrijfster en vocaliste erg gecharmeerd is van ontwikkeling. Ontwikkeling die ze op “Stoel” ook zeker laat zien.

Er zijn op het album samenwerkingen te horen met onder meer Omi EKP, Marije Du Bateau, Jan Tensen, Saccage en Frietboer. Laatstgenoemde nam de productie van “Stoel” voor zijn rekening. Muzikaal reist de plaat vanuit het ‘spoken word’–domein door gebieden heen van soundscapes tot hiphop en zelfs tekno.

De onderwerpen die Lamy Lame aansnijdt op “Stoel” zijn van serieus karakter en toch uiteindelijk relativerend van aard. Keuzes, onmacht, bekwaamheid, ervaring ontwikkeling en een kritische blik naar haarzelf en haar omgeving. Veelal persoonlijke getinte verhalen in rap-vorm worden afgewisseld met spoken word en gastvocalen.

Naast het schrijven en voordragen van poëzie over muziek heeft ze voor dit album gekozen om een aantal extra vaardigheden toe te voegen aan het concept. Zoals op haar site www.lamylame.nl te zien is, is Lamy Lame zeer bedreven in haakwerk. Tevens leerde ze zichzelf ook stop-motion videoclips te maken. Deze bezigheden resulteerden in verschillende versies van het album.

Bij het album horen ook 15 Stop-motion haakwerk videoclips gemaakt door Lamy Lame zelf. Je kunt ze bekijken op: www.youtube.com/watch?v=ebTPt2k5NCs&list=PLYC0LISQuUnpTo3mTisbgfJ1e19kSYiEr

En je kunt ze gratis downloaden via onderstaande link:
mega.nz#!5p5DiDDB!9-dbmJBVb8h9v94CS4LhqNtbO3FOvHVgr4Nd8Jd7bV4

credits

released June 6, 2014

license

all rights reserved

tags

about

Frietboerism Netherlands

Frietboerism specializes in lo-fi, hiphop,electronic and other instrumental music.

contact / help

Contact Frietboerism

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Stoel, you may also like: